Ratepension

Afadmin

Ratepension

Ønsker du også at blive klogere på ratepension? Ratepensionen er en ideel pensionsløsning for dig, der i dit arbejdende liv har indbetalt topskat og efterfølgende gerne vil have styr på, hvor meget du får udbetalt og hvornår du får dine opsparede penge udbetalt. Ratepension er, som navnet antyder, en pension udbetalt i rater. Det giver dig en fast indtægt taget af din pension hver måned og du ved derfor præcis hvor meget du har til rådighed. Indbetalingerne til ratepension er fradragsberettigede i modsætning til eksempelvis indbetalinger til en alderspension, hvilket betyder, at du på bundlinjen får mere for dine penge. Pensionsafkastskatten på ratepension er 15,3 procent. Skatteprocenten er nogenlunde fastlagt, men beløbet på hvor meget du hvert år må indbetale, varierer fra år til år. Hvis du skulle indbetale mere, end den fastlagte sats, kan du i de fleste tilfælde at få overført den overskydende sum til din livsrente. Dermed går dine penge ikke tabt, men dækker dig blot ind yderligere. Forhør dig med din bank om dine gældende indbetalingssatser.

 

Ratepensionen er derfor en god løsning til dig, som selv ønsker at bestemme over dine penge og ønsker at fortsætte det søde liv på dine egne præmisser selv når du har nået pensionsalderen.

Udbetaling af ratepension

Som med alle andre former for pension, kan du påbegynde udbetalingen af din ratepension, når du når den gældende pensionsalder. Udbetalingen er du selv herre over, hvilket gør ratepensionen særligt eftertragtet, men den skal udbetales i rater fordelt i tidsrummet mellem 10 og 25 år. Indbetalingen til din ratepension kan du enten selv sørge for eller indbetale til gennem din arbejdsgiver, som måske har en lukrativ pensionsordning sat i stand for dig.

 

Ratepensionen er, som mange andre pensionstyper, også dækket af den såkaldte opsparingssikring. Det betyder, at din opsparing ikke går tabt, hvis du skulle gå hen og dø. I stedet vælger du selv en eller flere pårørende, som i tilfælde af din død vil overtage pengene fra din ratepension. Det er typisk din ægtefælle, samlever, børn eller børnebørn, som vil stå øverst på listen hertil.

Om forfatteren

admin administrator