Personlig, social og faglig udvikling på en kreativ efterskole

Afadmin

Personlig, social og faglig udvikling på en kreativ efterskole

Når man som ung skal beslutte sig for hvad man vil efter grundskolen, kan dette ofte virke som en svær og uoverskuelig beslutning at tage. Man har hele sit liv kunnet følge med strømmen, uden selv at være tvunget til at tage stilling til hvad man skulle, da grundskolen er obligatorisk for alle. Af denne grund kan det være svært at beslutte hvilken uddannelse man vil tage efter grundskolen. Det kan endda være at man ikke føler sig parat til at skulle på en ungdoms- eller erhvervsuddannelse. Måske er fagligheden ikke helt i top, eller måske har man brug for lidt social eller personlig udvikling inden man for alvor begiver sig videre i uddannelsessystemet. I sådanne tilfælde kan et år på efterskole være en udmærket ide. På en efterskole får man rig mulighed for at udvikle sine faglige kompetencer, samtidigt med at man indgår i et unikt fællesskab, hvorigennem man får en masse nye venner og bliver mere selvstændig. Mange unge danskere vælger hvert år at tage på efterskole, enten for at udvikle sig personligt, socialt eller fagligt, eller for at få en velfortjent pause fra den traditionelle skolegang i grundskolen.

Efterskole eller kreativ fagskole?

På Fyn er der et stort udvalg af forskellige efterskoler. Bor man i Odense har man således rig mulighed for at finde en efterskole der passer til ens ønsker og forventninger. Mange af efterskolerne på Fyn har nogle unikke efterskoler der specialiserer sig i forskellige fag. Nogle er kendt for deres fokus på sport, andre for deres interesse i adventure, og andre igen fokuserer på de kreative fag. Nogle af de kreative efterskoler tilbyder endda unge at komme og benytte efterskolens faciliteter i deres fritid, hvor de unge har muligheden for at prøve kræfter med forskellige kreative fag og processer. Disse dagtilbud for unge kaldes typisk også for fagskoler, og disse er især populære blandt mange af de unge der bor i Odense. På en kreativ fagskole kan man blandt andet lære at tegne eller male, eller arbejde med arkitektur eller mode og beklædning. Fordelene ved en fagskole er at den giver unge ildsjæle mulighederne for at realisere de drømme, ideer og tanker de går rundt med inde i hovedet. Hvis man bor på Fyn og er interesseret i at høre mere om hvordan en fagskole fungerer, er der rig mulighed for at besøge en fagskole i eller tæt på Odense.

 

Kreativ efterskole med animation og spildesign

I vores moderne samfund har det kreative begrebet ændret betydning, og det indbefatter ikke længere kun kunst, arkitektur og musik. Også spiludvikling og udarbejdelsen af animationsfilm anses for at være kreative processer, og flere efterskoler har endda linjer der indbefatter disse. I Odense findes der eksempler på efter- og fagskoler som tilbyder faglinjer der bygger på den kreative proces der ligger bag det at animere animations- og tegnefilm samt at designe videospil. Bor man på Fyn og interesserer man sig for enten animation eller spiludvikling, kan man med fordel overveje at besøge en af disse fag- eller efterskoler.

Om forfatteren

admin administrator