Opnå grøn og justerbar belysning med en GU10 LED dæmpbar pære

Afadmin

Opnå grøn og justerbar belysning med en GU10 LED dæmpbar pære

En GU10 LED dæmpbar er en af de nyeste og bedste LED pærer med dæmpbar funktion. Denne pæretype udmærker sig ved, at den har en flad men tragtlignende form. Således minder de ikke om den klassiske glødepære som vi ofte ser i mange klassiske lamper, men derimod mere om en tragt som man bruger til madlavning. GU10 pæren er designet således at den er lille og diskret. Den er derfor rigtig god til blandt andet lamper med en meget kort eller flad skærm eller til lamper, som ikke er afdækkede hele vejen rundt.

Som en pære af LED-familien udmærker denne pære sig ved, at den er varmeisolerende og dermed er energibesparende. Teknikken bag LED er egentlig simpel nok. Fordi den ikke benytter sig af glødepæremekanismen, så bruger den langt mindre energi til at bibeholde et stadigt lys. Dette ser man også ved, at den sjældent bliver lige så brændende varm, som en gammeldags pære kan blive det. Fordi der ikke bruges så meget energi, udledes der nemlig heller ikke så meget varme, og det betyder, at der generelt skal mindre strøm til for at holde denne type pære kørende.

Derfor er LED godt

Der er generelt to kæmpe fordele ved LED pærer. Begge af disse udspringer af det faktum som blev nævnt ovenfor, nemlig at de bruger mindre strøm. Den første fordel er økonomisk. Hvis man langsomt udskifter alle pærer i ens hjem med LED pærer, så vil man helt sikkert kunne mærke en markant forskel på ens el-regning. Og en positiv forskel vel at mærke, for ens forbrug vil nemlig falde. Dette er noget, som vil kunne appellere til alle, hvad end man bor på værelse, lejer en lejlighed eller ejer et stort hus.

Den anden fordel er mere generel, men mindst lige så vigtig. Det er nemlig sådan, at LED pærer er miljøskånende. Det er de, fordi de ikke kræver samme høje forbrug af el, som i den anden ende resulterer i udnyttelse af flere fossile brændstoffer. De fossile brændstoffer, og ikke mindst vores forbrug af disse, er et kæmpe problem for vores miljø og for vores klode. Verden over forsøger man derfor at finde måder at nedsætte vores forbrug af disse, og LED pærer et altså et rigtig godt bud på en sådan måde. Som privatperson er dette et af de første og nemmeste skridt man kan tage imod en mere miljøvenlig tilværelse.

GU10 pæren har lysdæmpende funktion

Denne GU10 LED pære har også den fordel, at den kommer med en lysdæmpende funktion. Dette vil sige at det er muligt manuelt at justere, hvor skarpt det lys den udsender skal være. For mange er det en kæmpe fordel og en stor frihed at kunne dette. Man kan nemlig både få noget ud af dette rent praktisk, men også stemningsmæssigt. Skarpt lys betyder nemlig ofte arbejde og fokus, imens dæmpet lys betyder hygge, afslapning og samvær. Med en dæmpbar LED pære kan man få det hele.

Om forfatteren

admin administrator