A kasse på budget?

Afadmin

A kasse på budget?

I den arbejdsdygtige alder er det ganske enkelt et must at være medlem af en A kasse. Men på dagpenge kan det også være hårdt at betale prisen for sit medlemskab. Vi har derfor forsøgt at opstille en række punkter, du kan finde inspiration i, når du skal vælge en A kasse og vurdere dens tilbud i forhold til prisen på medlemskabet.

Her er de ens

Alle A kasser skal garantere dig den samme basale ydelse; nemlig at udbetale dine optjente dagpenge. Dem er du berigtiget til allerede efter et år på arbejdsmarkedet – ligesom du som nyuddannet kan have optjent en særlig dimittendsats, hvis du har været medlem af en A kasse under uddannelse.

Dagpengesatsen er styret af den danske stat, der udbetaler den fra statskassen og via. dit kontingent til din selvvalgte A kasse.

En gangbar A kasse prissammenligning kan derfor fortages alene ved at sammenligne medlemskabet.

Genaktivering

Du kommer ikke uden om, at din A kasses vigtigste opgave er at genaktivere dig på arbejdsmarkedet. Faktisk burde alle A kasser måles alene på dette parameter, det du naturligvis bør være interesseret i at forlade tilstanden som arbejdsløs og afhængig af dagpenge til at være i fast stilling med bedre økonomiske vilkår.

Når du forhører dig hos en potentiel A kasse, bør du altid spørge ind til deres evne til at få folk tilbage i arbejde. Det er alfa og omega, at du kan komme hurtigt retur, så du ikke ender med at have gået arbejdsløs for længe. Dette kan nemlig bringe dig ind i en negativ spiral, hvor det med tiden kun bliver sværere at finde et job.

Kurser og efteruddannelse

Hvis du er blevet opsagt, kan du lige så vel få det bedste ud af situationen. Det kan du f.eks. gøre ved at dygtiggøre dig med hjælp fra din A kasse.

Undersøg derfor om den A kasse, du er interesseret i, tilbyder kurser og efteruddannelse. Dette åbner for nye karrieremuligheder, giver dig en bredere anvendelig profil og tillader dig nye muligheder for at gå i en retning, der tidligere var udelukket.

Har du f.eks. været lastvognschauffør, kan du muligvis få hjælp til at blive godkendt til taxakørsel. Har du arbejdet med én type IT system, kan du muligvis få et kursus inden for et tilsvarende, der gør det muligt at søge flere typer job som IT specialist. Mulighederne er mange.

Lønforsikringen

Hvis du søger A kasse priser på budget, er dette ikke nødvendigvis relevant for dig, men du bør alligevel kende til muligheden.

I flere A kasser kan du i dag tegne en lønforsikring. Lønforsikringen er naturligvis ikke billig, men gør det nogle steder muligt at få op til 30.000 kroner samt dine almindelige dagpenge udbetalt hver måned. Det gør en kæmpe forskel sammenlignet med den traditionelle dagpengesats. Du kan nemlig leve præcis som før du blev opsagt – uden at stresse over din økonomiske situation.

Forbrugsgoder

Med i A kasse prisen er der ofte rabataftaler med større kæder og internetforhandlere. Samtidig kan du nogle steder få billigere forsikringer eller gøre brug af andre særaftaler for netop din A kasse.

Om forfatteren

admin administrator