De fleste mennesker elsker pasta, og det give god mening. Der er så mange forskellige slags, og de kan bruges til et utal af retter. Frisk eller tørret pasta fra supermarkedet kan være rigtig fint i hverdagen, men vidste du, at det faktisk er super nemt at lave pasta fra bunden selv? Nogle slags kan rulles ud og formes ved håndkraft, men hvis du virkelig vil gøre det nemt for dig selv og prøve mange forskellige slags, så skal du investere i en pastamaskine. Det er dog vigtigt, at du først læser en pastamaskine test, inden du vælger en.
Hvad kan du med en pastamaskine?
Du kan bruge en pastamaskine til rigtig mange slags pasta, men faktisk også til andre ting. Det er forskellige dele til maskinen, men hovedfunktionen på en pastamaskine er at rulle din dej helt tynd, uden huller. Det sker ved, at den langsomt føres igennem maskinen, som sættes på en smallere setting for hver gang dejen føres igennem. Så får du en helt tynd og ensartet dej, som giver fantastiske resultater, hver gang. Når dejen er rullet ud, så kan den skæres til og bruges som friske lasagneplader, få fyld på og så et lag pasta mere, og når den så skæres ud, så har du tortellini. De kan også købes, som det meste andet pasta, men her har du mulighed for at tilpasse fyldet selv, så det indeholder lige de ting som du bedst kan lide og tåle. Er du mere til pasta med sovs, så kan du køre dejen igennem maskinens andre dele, så den skæres til flot tagliatelle eller andre lange, tynde slags pasta. Du kan også skære den i mindre stykker og lave farfalle, eller køre den igennem en tube, så du får spaghetti, penne eller noget helt andet. Det er så mange slags pasta, at det kun er fantasien, der sættes grænser. Det er ikke kun italiensk pastadej, som kan køres gennem en pastamaskine. Du kan også lave asiatiske nudler, dej til dumplings og meget mere.
Husk sovsen
Frisk pasta skal koge i meget kort tid, og skal den serveres med en sovs, så sørg for at den kun er kogt al dente, så den kan koge færdig i sovsen, men den suger den gode smag til sig. Det er noget du bør være opmærksom på, når du laver sovs.
Om forfatteren