Et par gode råd og information om køb på afbetaling

Byadmin

Et par gode råd og information om køb på afbetaling

Afbetaling er et form for lån, som du tager for at købe en bestemt genstand. I modsætning til et banklån hvor du får penge udbetalt, får du med afbetaling en ønsket ting, som du så betaler af på over en vis tidsramme. I stedet for at betale for det du køber med det samme, bliver beløbet altså delt op i nogle rater, og ofte betaler du også renter for dit lån. Hvorvidt du betaler renter, afhænger af hvilken afbetalings-ordning du har indgået, og ofte spiller tidsrammen en rolle i hvorvidt du kan købe genstanden rente- og gebyrfrit, så du får det til samme pris, som du ville have betalt, hvis du havde givet det fulde beløb fra start. Det er selvfølgelig at foretrække at indgå en ordning hvor du ikke betaler renter og gebyrer. Derfor er det en tommelfingerregel, at du altid sætter dig ind i, hvor meget du ender med at betale i sidste ende.

mobil på afbetaling

Der er mange steder der tilbyder afbetalingskøb, så du behøver ikke tage det første og bedste og dyreste. Fortsæt i stedet med at lede, indtil du finder et sted, hvor du ikke skal betale ekstra. Et afbetalingskøb kan være en løsning, såfremt du har et behov for eksempelvis en vaskemaskine, en ny telefon, eller computer, men du ikke har råd til at betale det hele på en gang, og ikke tid til at spare sammen. Det kan eksempelvis være at din gamle computer eller vaskemaskine er brudt sammen, og du har brug for en ny så din hverdag hænger sammen. I sådanne tilfælde er det rent faktisk en kærkommen løsning at betale over rater. Men det er selvfølgelig bedst at have en opsparingskonto til den slags uforudsete udgifter.

Hvorvidt du får afbetalingen rentre-fri er ofte afhængigt af den tidsramme der er sat for afbetalingen; mange steder kan du få det rentefrit hvis du betaler beløbet på mindre end 24 måneder. Endvidere er det altid godt at overveje, om du kan vente med at købe genstanden til du har sparet sammen eller har råd, måske kan du nøjes med en billigere model indtil du har råd til at købe den foretrukne. På den måde undgår du at have mange små lån, der samlet kan blive en stor og træls udgift i dit månedlige budget. Eksempelvis kan du ende i en situation, hvor det du har købt på afbetaling går i stykker eller du mister det, hvorfor du igen bliver nød til at købe nyt, men stadig skal betale af på det du ikke længere bruger. Og det er simpelthen for ærgeligt.

Mobil på afbetaling – do´s and dont´s

  • Find et sted hvor du kan betale gebyr- og rentefrit
  • Betal beløbet så hurtigt du kan
  • Pas på med mange afbetalingslån (mange bække små, giver en stor å)
  • Se om det er muligt at sparre op
  • Overvej hvad du gør hvis du skal købe en ny mobil inden du har betalt den anden af
  • Find den helt rigtige model for dig

Kildehttps://afbetalt.dk/mobil-paa-afbetaling/

About the author

admin administrator